/

Matrotation gör det lättare att variera kosten och ger bra svar på ”Vad blir det till middag?” som gör det svårt att tröttna på det man äter. Men det passar inte alla alltid! Om du endast vill undvika gluten eller mjölk kan kan du även använda Naturligt fritt recept.

Naturligt fritt från gluten och mjölk – recept

Dessa recept är naturligt fria från gluten och mjölk. De innehåller mycket färsk frukt och grönsaker. Kosten är nog mest lik stenålderskosten som innehåller mycket lite stärkelserika kolhydrater.

Behöver du hjälp att variera din kost kan du med fördel prova på Matrotation.

Matrotation för att minska överkänslighet – recept

Poängen är att undvika äta samma livsmedel oftare än var fjärde dag eftersom det tar cirka 4 dagar för en allergireaktion att lämna kroppen. Detta är i sig ingen kur, men det minimerar symtomen under tiden du återställer tarmens hälsa.
För att lyckas med detta är alla livsmedel indelade i 4 dagar enligt vedertagna matfamiljer.

 

160102_Livsmedelslistan_SV320

Ladda ner livsmedelslistan på svenska, på norsk, in English och stryk över de livsmedel som du vill eller bör undvika. Häng listan på kylskåpsdörren och använd de övriga livsmedlen som ersättning i recept som innehåller det du inte tål.

160102_Receptregister

En komplett lista över alla Matrotationsrecept grupperade per dag ger dig översikt över de recept som finns.

Börja med Grön dag 1, sen Gul dag 2, Blå dag 3 och Röd dag 4 för att undvika äta samma livsmedel mer än var fjärde dag. Du äter naturligt av en bred variation av livsmedel  och näringsämnen.

160101_Tom_menymall320

 

En tom menyplan finns så du kan skapa en egen 4-dagars meny. Skriv in recepten som du vill testa. Komplettera med grönsaker och frukt som du gillar enligt dagens livsmedelslista… Svensk tom menymall, Norsk tom menyplan, English menu sheet.

Kontakta oss om du behöver hjälp att anpassa din kost till Matrotation Rådgivning

Nu kan du gå till recept, Grön dag 1 och komma igång!