Variera mera

Allt Bologan mat 670x450

Alla kan må bättre av att utvidga kosten och undvika att äta samma mat varje dag.

Vi äter inte bara för att mätta matlusten. Mat är livsviktigt. Varje organ i vår kropp har unika näringsbehov. Mat behövs för att bilda energi, växa, läka och rena. Ju mer vi varierar det vi äter desto bättre näringskällor får kroppen till sitt förfogande. Äter du ett begränsat antal födoämnen om dagen så får du i dig en begränsad mängd och variation av de näringsämnen som du mår bäst av.

3 Bad food3 MatrotationsmatOm du väljer en tallrik gröt och mjölk eller fil och müsli till frukost, smörgås till lunch och pasta till kvällsmat, består varje måltid av sädesslag och mjölk. Kanske inte så konstigt att det är just mjölk och sädesslag som de flesta reagerar på.

Det finns så mycket mer att välja från. Men det kan vara svårt att sätta variation i system. Man hamnar lätt tillbaka i samma rätter och matstil. Matrotation gör det lättare att variera kosten.

Matsedeln är indelad i fyra färger. Varje livsmedel tillhör en matfamilj som tilldelas en av dessa grupper. Äter du enligt Matrotations gröna, gula, blå eller röda dagar och recept undviker du äta samma livsmedel mer än var fjärde dag.

Enkelt! Genom att följa recepten äter du naturligt av en bred variation av livsmedel. Matsmältningen får vila och risken att bli överkänslig minskar.

Som en användare beskriver det, Matrotation gör att man ”tvättar smaklökarna!”  Hon trodde det skulle bli svårt, men i verkligheten var Matrotation enkel att fullfölja. Oavsett om du följer färguppdelningen till punkt och pricka eller som inspirationskälla, kommer Matrotation hjälpa dig att utveckla en mer varierad kost.